Flytta med flyttfirma Flytthjälp

Flytttips för dig som har en familj 

Det här med att flytta är nog så svårt. Men om man har en familj kan det vara ännu svårare. Det gäller särskilt för familjer med yngre barn. Att flytta är något som många behöver göra, familjer kan till exempel behöva göra det för att de är i behov av något större, eller mindre. Om du som läser detta har familj och har en flytt framför er kan detta inlägg vara till hjälp. I det här inlägget har vi samlat tankar som kan vara bra att fundera på för dig som flyttar med din familj. 

Planera flytten 

Det absolut bästa du kan göra för att flytten ska bli så lyckad som det är möjligt utan en massa stress och ansträngning är att planera flytten. Att planera flytten kan innebära att ni skriver en checklista över de saker som ni behöver ta tag i innan flytten. Att ha en lista på vad som behövs göras är ett bra sätt för att få en överblick på alla de uppgifter som en flytt innebär. Det blir dessutom enklare för er att ta tag i saker i tid. Därför kan det vara skönt att planera flytten i förväg. Dessutom är det en behaglig känsla att fysiskt se att man får saker gjorda eftersom att det triggar belöningssystemet vilket bidrar till ett tillfälligt välmående. Därför ska ni ta er tiden och försöka planera alla flyttens moment så gott som ni bara kan. 

Gör saker i tid 

Men det är ju inte bara att skriva ner vad man behöver göra. Ni behöver slutföra den i tid också. För att bespara er stress så ska ni se till att göra saker i tid. Ni behöver nödvändigtvis inte göra allt på en och samma gång. Det kan till exempel vara bra att packa ner saker lite pö om pö allt eftersom att ni närmar er flytten istället för att stå i panik dagen innan flytten. Något annat som är viktigt att göra i tid är att adressändra. 

Gör det till en kul grej 

Eftersom att det här inlägget är riktat till dig som flyttar tillsammans med din familj så kan flytt innebära oro och stress för alla familjens medlemmar. Något som kan vara bra att göra då är att försöka göra flytten så rolig som möjligt. För att barnen ska förstå vad som händer kan det vara bra att involvera dem i flytten så mycket ni kan. 

Att göra flytten till en kul grej avdramatiserar flytten och förhoppningsvis kommer ni att minnas flytten med glädje. När det exempelvis vankas flyttstädning kan hela familjen städa tillsammans och ni kan göra det till en tävling eller dra på musik ni tycker om för att göra det till en lite roligare grej än vad det egentligen är. När ni gör saker tillsammans får ni saker gjorda fortare och det blir ett sätt för er att umgås.