Flytta med flyttfirma Flytthjälp

Listor som flytthjälp 

Det finns hur mycket som helst att tänka på inför en flytt och det kan vara svårt att hålla allt i huvudet. Då kan det vara oerhört smart att skapa checklistor. På dem kan man kryssa för saker som blir gjorda, och det blir lättare att se vad som är kvar. Här får du några tips kring hur du kan lägga upp din lista. 

 

Skapa en checklista för alla i familjen 

När du skapar en checklista att ha som flytthjälp bör du lägga till en kolumn för varje familjemedlem, inklusive för djuren. Lägg även till små barn som inte kan kryssa för själva. Det underlättar för alla andra. När du eller någon annan i familjen gjort en punkt kryssas den för. Ha gärna en färg för varje familjemedlem så att alla andra också kan se vem som har kryssat för en eller annan sak. Sätt listan på en plats där alla ser den. Kylskåpet brukar vara praktiskt. 

 

Lägg till viktiga punkter 

På listan kan du lägga till punkter som flyttstädning, packa lådor för de första dagarna i den nya bostaden, diska, tvätta och liknande. Lägg också till saker som att dra ut soptunnan, uppsägning av el och andra abonnemang med mera. På så vis är det lätt att se vad som ska göras när. Ha en kalender till hands så du har koll på datum och annat. 

 

Kom ihåg att kryssa av 

Kom ihåg att kryssa av allt som görs, och ta bort krysset om något visar sig vara ofärdigt. Det är lätt hänt att saker görs dubbelt om ingen kryssar av och det innebär extrajobb. Är något till viss del klart kan det skrivas på listan. Behöver något inte längre göras så ta bort det. 

 

Sätt måldatum 

När det gäller checklistan kan det vara klokt att sätta upp måldatum för när saker och ting ska vara klara. Kommer det till uppsägningar med mera måste de i regel göras innan ett visst datum. Skriv upp datumet på listan, gör saken och skriv sedan ner datumet uppsägningen blivit skickad på. Kryssa sedan för saken. Skriv också upp datum för när flytten ska ske, när du bör tvätta med mera. Gör också måldatum för när förrådet eller garaget ska vara rensat, för när allt i barnens rum ska vara packat eller för när du ska rensa ur skafferiet. 

 

Var ute i god tid 

Var ute i god tid med allt när det gäller flytten med flyttfirma göteborg, i alla fall så gott det går. Kontakta flyttfirman så snart du vet allt kring flytten, börja packa allt du inte behöver och gör i ordning lådor där viktiga saker läggs ner. Så snart du vet att du ska flytta kan du skapa en checklista att ha som flytthjälp. Det är mindre risk att du behöver stressa, och att du missar något om du är ute i god tid. Har du dessutom din lista kommer din flytt gå mycket enklare.