Flytta med flyttfirma Flytthjälp

Så hittar du en flyttbil som passar dig 

När det är dags att flytta behöver du självklart inte köpa en helt ny bil som passar till just flytten. Men det kan dock vara bra att använda en annan bil än din privata när du ska flytta en massa stora och tunga möbler. I denna artikel kommer du att få läsa om hur du hittar en flyttbil som passar dig och vad för slags bil du bör ha. 

 

Hitta en flyttbil 

Du behöver som sagt inte köpa en ny bil bara för att du ska flytta med flyttfirma stockholm, det bästa alternativet är att hyra en bil eller låna en bil av någon närstående. Det du kan börja med är att fundera över hur stor bil du behöver inför din flytt om du inte väljer via flyttbolaget, om du vill kunna flytta alla dina saker och möbler på en vända kanske det är bäst att hyra eller låna en väldigt stor bil, dock en bil eller lätt lastbil som du får köra på ditt körkort. När man ska flytta är det väldigt bra att hyra eller låna en skåpbil, lätt lastbil eller ett släp, då slipper du ha allt i själva bilen. När du ska hitta en flyttbil som passar dig kan du börja med att höra med dina närstående om de har någon bil som du kan låna, om de inte har det kan du börja fundera på att hyra en bil. Bilar eller släp som passar när man ska flytta hittar du oftast på till exempel bensinmackar. Du får då betala en summa pengar för att få hyra bilen eller släpet och måste då lämna tillbaka bilen eller släpet den tid ni har kommit överens om. 

 

Detta bör du tänka på när du ska hyra en flyttbil 

När du ska hyra en flyttbil finns det en del saker som du bör tänka på. Dessa saker kommer vi att gå igenom i listan nedan. 

  • Hyr en bil som du får köra 

När du ska hyra en bil är det väldigt viktigt att du hyr en bil som du eller den som ska köra har tillstånd att köra. Detta betyder att bilen max får väga 3,5 ton allt som allt om du endast har ett B-körkort. 

  • Hyr en bil med stort skåp 

Det är en väldigt stor fördel att hyra ett släp med ett stort skåp, speciellt om du vill kunna flytta alla dina saker och möbler på en vända. Men det är också viktigt att skåpet är stort så att dina största och tyngsta möbler också får plats. 

  • Hyr bilen tillräckligt länge 

Det är också väldigt viktigt att du hyr bilen tillräckligt länge. Annars kanske du måste lämna tillbaka bilen innan du har hunnit flytta alla saker och då har du ingen bil att flytta resterande saker med. Det är därför bäst att hyra bilen minst ett dygn.