Uncategorized

Så lyckas du med en industriell badrumsrenovering

Den industriella stilen har varit inspiration till många kök den senaste tiden men börjar även att leta sig in i badrummen allt mer. Den som vill genomföra en badrumsrenovering i industriell stil kan hitta mycket inspiration på nätet. Nedan har vi samlat våra favorittips för att få till den rätta stilen och känslan vid en badrumsrenovering inspirerad av den ruffa och industriliknande inredningen.

Blanda olika material

Från början var det industriella inte något som var meningen att vara en fröjd för ögat utan det praktiska stod i fokus. Även om man såklart vill ha ett snyggt resultat av sin badrumsrenovering så kan man med fördel mixa och matcha olika typer av material istället för att hålla sig till ett och samma.

Blanda gärna mellan olika metaller, trä, glas och kakel istället för att köpa en serie från en och samma tillverkare, som dom flesta annars gör vid en badrumsrenovering. Blandningen mellan olika material ger en speciell känsla och det är enklare att skapa något unikt och annorlunda.

Jobba med kontraster

Kontraster hör verkligen den här stilen till och det kan man jobba med på flera olika sätt. Ett enkelt sätt att få in ordentligt med kontrast i rummet är att välja ett klassiskt vitt kakel tillsammans med svart fog. En svart bröstlist kan också bryta av och ge ett otroligt snyggt resultat.

Att välja duschvägg i svart metall och glas är också ett snyggt sätt att få in en tydlig kontrast vid en badrumsrenovering i den här stilen. Mörk inredning är ett annat sätt och det finns egentligen inget som inte är tillåtet för den som ska genomföra en badrumsrenovering som går i industriellt tema.

Leta annorlunda möbler

En klassisk kommod från en badrumsleverantör kommer troligen inte att passa in till 100% för den som vill genomföra en badrumsrenovering i industriell stil. Försök därför att leta efter något mer unikt någon annanstans. Gå på loppis eller auktion och leta efter höga bord, gärna med metallben, eller välj något annat som du tror kommer passa in i ditt nya badrum.

Tillverka sedan din egen kommod genom att låta den befintliga bordsskivan sitta kvar eller montera en ny vid badrumsrenovering malmö, kanske i betong. Välj en snygg handfatsskål att ställa ovanpå och komplettera helst av allt med en blandare som går att fästa i väggen.

Belysning är pricken över i:et

Något som verkligen påverkar den industriella känslan i ett rum är vilken typ av belysning man hittat. Även här ska man givetvis tänka industri – metall, ruffigt och lite hårt. Kanske kommer du inte att finna något på den vanliga avdelningen för badrumsbelysning så här gäller det att tänka lite utanför boxen.

Ta en titt där utomhusbelysningen finns istället – chansen att hitta något mer industriellt här är större. Även när man är på jakt efter belysning till det nya badrummet kan man med fördel besöka både loppisar och auktioner för att hitta något i en äldre och mer annorlunda stil om man hellre föredrar det framför något som är helt nytt och köpt i butik.